Eerste race voor het NK gereden – P6

Luc heeft afgelopen weekend zijn race-pace kunnen laten zien tijdens de eerste race die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap 2021. Een mislukte kwalificatie zorgde echter voor een lastige positie om naar voren te kunnen rijden. Als resultaat een zesde positie en vierde Nederlander op het mooie circuit te Mariembourg (B).

Pre-finale achtervolging mode

Voorafgaand aan het weekend leek het erg regenachtig te gaan worden. Dit bleek niet zo te zijn. Het was bij vlagen in het zonnetje zelfs erg aangenaam. De vrijdag training verliep prima; we zaten slechts een paar tienden van een zeer dominante Fransman vandaan. Dus de snelheid was prima.

De zaterdag verliep helaas met meer problemen. Door een probleem met benzinetoevoer werden enkele trainings-sessies waardeloos; een set-up fine tuning was daardoor erg lastig. Gelukkig waren aan het einde van de dag de problemen opgelost.

De kwalificatie verliep rommelig. Volgende keer toch echt als eerste de baan op. In de ronde waar Luc het maximale uit zijn banden kon halen, werd Luc gehinderd door tragere rijders, en reed zich een aantal keer vast. De tijd viel nog wel mee, maar er had volgens het data systeem een P3 in gezeten!

Pre-finale ronde 5

De pre-finale op zondag starten op de achtste positie; aan de buitenkant. De start was niet super; het was knokken om naar voren te komen, maar dat lukte niet helemaal door een glijdende kart, waardoor Luc niet goed uit de bochten weg kon komen. P10 als eindpositie, en dus startpositie voor de finale. Vierde Nederlander, voor wat het waard is.

De start van de finale was een stuk beter. Ook van die lastige buitenkant. De veranderde afstelling werkte een stuk beter, en een opmars naar P6 was een feit, achteraan in het groepje P3-4-5-6. Teamgenoot Maxim Dirickx wist op een fabelachige manier tweede te finishen! We sluiten dit weekend niet geheel tevreden af, maar het is fantastisch om onder deze Covid-19 omstandigheden veilig te kunnen racen!

Naar de agenda.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.