Le Mans International Trophy: Luc opgerukt naar P14!

Met een 22-ste startplek een nachtje kunnen slapen over de tactiek van de race-dag. Redelijk tevreden hoe de week in de Rotax Max DD2 klasse, op wereldtop-niveau verloopt. De kampioenen uit Frankrijk, België, Italië, Griekenland, Duitsland, Libanon, Oostenrijk, Finland, Tsjechië, Slovenië, Verenigde Arabische Emiraten, Estland, USA, Roemenie, Zweden, Canada en natuurlijk Nederland staan aan de start.

Startgrid bij finale in Le Mans

De warm-up ging niet zo super qua tijd. De snelste was bijna een seconde sneller. Die zijn dus heel goed wakker geworden. Besloten werd om de grip aan de voorkant ietsje aan te passen. Verder alles oké.

De pre-finale over 14 ronden ging super! Een goede start, en met prima acties 5 plekken naar voren weten te naar P15, de beste helft van de wereldtop. Dit zal tevens de startpositie worden voor de Finale. Deze maal dus aan de andere kant starten.

De start van de finale ging prima. Een hele grote groep die op honderdsten aan elkaar is gewaagd. Met het mes tussen de tanden lukt het om op te rukken naar P14. Top 10 in zicht! Luc racet op WK niveau top 10 waardig!

Tot aan ronde 4. Daar werd het in de kombocht erg druk, en een Daems conculega had een probleem, reed achteruit de baan weer op. Helaas kon Luc hem niet meer ontwijken, en reed het gras in… er zat niets anders op dan weer naar voren te knokken. Plek 28 was het hoogst haalbare…

Met opgeheven hoofd gaan we weer terug naar NL!

Samen met andere Nederlandse coureurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.