Le Mans racing op topniveau

Een hele week racen op WK niveau. Fantastisch! We hebben laten zien om op topniveau mee te kunnen!

Fantastische hulp van Marc!

In de vrije training op dinsdag kon Luc voor het eerst op dit top circuit “Alain Prost II” in Le Mans rijden, en wennen aan de rempunten en ideale lijnen. Ging niet verkeerd, maar we zitten tussen een zwaar veld.

Op woensdag mochten we officiële vrije trainingen starten, met 1 bandenset, ook voor alle komende warm-ups. Deze vrije trainingen verliepen redelijk. De racemotor liep niet super, een vervangende motor ging beter. Maar daardoor liepen we achter de feiten aan, en was het maar de vraag of we een goede set-up hadden neergezet.

De warm-up op donderdag ging prima. Nog nooit zo snel op dit circuit gereden. Teamgenoot Jarne Geussens slechts 0,1 seconde sneller. Als Luc nog een ronde meer had kunnen De Qualification Practice volgde later die dag. Die viel tegen, en een 24ste plek werd gehaald. Dat had sneller gekund. De komende 3 Qualification Heats zullen van deze plek aangevangen moeten worden… De eerste van die reeks liep geweldig! Van P24 naar P14! Met het mes tussen de tanden voor 11 ronden prima acties laten zien, en uit de ongelukken kunnen blijven.

Op vrijdag wederom 2 Qualification Heats. De eerste ging prima. 7 plekken gewonnen! De laatste reeks voor deze dag ging wat minder. Bij een race incident werd bij Luc achterop gereden; uitlaat los en een hoop herrie. Slechts mogelijk om terug naar de pits te rijden, en achteraan geklasseerd geworden. De combinatie van punten resulteerde in een 22ste plek voor de pre-finale op zaterdag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.