Luc naar P12 in grandioze seizoen afsluiter

Omdat we in een hele goede flow zitten, zijn we na een heel mooi kartjaar toch nog een keer afgereisd naar Genk (B). Door de lokale BNL organisatie werd een eenmalig weekend evenement georganiseerd, “BNL Golden Trophy”. De winnaar kon alsnog het laatste ticket voor de WK in Brazilië winnen. We hadden wel degelijk een kans, dus hebben op het nippertje nog ingeschreven.

Wat een evenement! De hele Europese kart-top was aanwezig. 35 rijders in de DD2 klasse van Luc, uit 12 landen! Zelfs een aantal rijders die al een ticket hebben, reden mee!

Vrijdag was Luc al gaan trainen. De set-up bleek totaal anders te zijn dan een week eerder, waar Luc zo succesvol was. Een goede dag gehad. Zin in de zaterdag!

Deze zaterdag begon met 4 sessies trainen, waarbij je 1 setje banden mag gebruiken. 4 keer genieten met 35 man op de baan, en iedere keer toch wat kleine aanpassingen gedaan. Eigenlijk zo’n beetje langzaam terug naar de set-up van een week eerder. De rondetijden waren redelijk; zo’n vijf tienden van de absolute top. Tijdens deze 4 trainingen als beste een keer P5!

Op zaterdagavond 19:00 uur was de kwalificatie gepland. Maar… er was geen licht. De stroomtoevoer naar het circuit toe was uitgevallen. Vast iets te maken met het tekort aan elektriciteit in België. Of misschien een trend, want een dag later in De Kuip Rotterdam was er ook geen licht.

De zondag was na een koude nacht toneel van een gecomprimeerd programma. Zaterdagavond races moesten immers toegevoegd worden. Om 9:00 uur de warm-up (7 minuten) en een uurtje later de kwalificatie (5 minuten). Omdat de beste rondetijden komen na ongeveer 5 ronden, was het zaak om vooraan te starten en meteen te knallen. Met wat gewurm was het gelukt om vrij vooraan te staan, dus dat is goed. In de vierde ronde kreeg Luc helaas een tikje, zodat hij even op het gras moest. Op dat moment stond er een top 5 tijd genoteerd, maar de overgebleven ronden kwamen er nog een man of 10 overheen. Weg goede positie… P10.

De pre-finale was er eentje met een redelijke (her)start. Een paar keer de deur iets te ver open gehouden, en gefinisht op de 13de plek. Onderweg toch ergens de bumper in-geklikt, waardoor het een P14 liet noteren in de pre-finale DD2 uitslag.

De finale was Luc vastberaden om naar voren te rijden. Een aantal hele goede inhaalacties, vooral in bocht 1 en op diverse DD2 Masters, zorgde er voor dat Luc op een prima P12 was geëindigd.

Prima resultaat; beste van het team van acht rijders, en tweede Nederlander. Helaas niet goed genoeg voor een ticket naar Brazilië, maar Luc heeft laten zien dat hij prima mee kan komen met de Europese en ook de internationale wereldtop!

Deelnemende nationaliteiten: BEL – POL – NED – LAT – RUS – GER – GBR – ESP – FIN – SWE – RSA – AUTLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.