Luc sluit NK seizoen of met vierde plaats algemeen

Afgelopen weekend reden we de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap karten in Genk (B). Luc wist de de finale op een zevende plek te finishen en stelde zijn vierde plek in het kampioenschap veilig. Al met al in een competitief veld met 24 deelnemers een prima resultaat!

Luc in de pits op kartcircuit Genk (B)

Tijdens de vrije training op zaterdag waren de rondetijden prima, en werd al snel een goede afstelling van het Kart Republic chassis gevonden. Op zondag bleek hoe dicht het veld bij elkaar lag; de nummers 4 t/m 8 binnen 0.2 seconden. De top drie was een Belgisch onderonsje. De lokale rijders wisten een formidabele tijd neer te zetten, met op pole position een rondetijd van 53.2 seconden, wat een record is.

Luc mocht in de pre-finale op een zevende plek starten en wist prima weg te komen. In bocht 4 stuurde een teamgenoot echter in, terwijl Luc er al ruim langs zat, waardoor beiden helaas opnieuw moesten beginnen. Vanaf achter reed Luc terug naar plek 10. De finale ging beter; een goede start bracht Luc naar een zesde plek, welke voor het vallen van de vlag niet stand hield; een zevende plek als eindresultaat.

We sluiten hiermee het seizoen af op plek vier, en als derde Nederlander. Alle lof voor teamgenoot Maxim Dirickx (B), die met vlag en wimpel Nederlands Kampioen is geworden. Veel dank aan iedereen die dit resultaat mede mogelijk heeft gemaakt!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.