Malheur voor Luc in Berghem

Luc heeft geen potten kunnen breken tijdens het NK6 van de Chrono/KNAF in Berghem. Code geel tijdens de kwalificatie en een race incident in de finale hebben de kans op een ticket voor de Grand Finals doen verdampen.

Pre-grid vóór aanvang pre-finale

Na de eerste trainingssessie van de zaterdag training waren de technische problemen waar we al weken meel kampen verholpen. Direct kon Luc aan de afstelling beginnen. Prima snelheid en fijn-afstelling kon beginnen.

Op zondag verliep de training prima; een top 5 tijd werd onder een ochtend zonnetje op de klokken gezet. De kwalificatie begon sterk, maar op het moment van het neerzetten van de snelste ronde zorgde teamgenoot Nicolas helaas voor code slow. Resultaat: P6.

De start van pre finale verliep zonder al te veel problemen. De zesde plek werd vast gehouden, totdat er van alles voor Luc gebeurde. Teamgenoot Maxim vloog er onder anderen hard af met een defecte rem. Luc kon knokken om de derde plek, maar het lukte net niet om deze ook daadwerkelijk te veroveren.

Dus starten van de vierde plaats, wederom aan de buitenkant. De start van de finale werd echter een klein drama. De eerste bocht eindigde met Luc en twee concurrenten in de berm. Dus een goede klassering was niet meer mogelijk. Met een kromme stuurstang wist Luc toch nog naar een zesde plek te sturen, waar zijn teamgenoten op de vierde, 7de, 8ste en negende plek finishten. Voor Luc helaas onvoldoende om een fel begeerde ticket voor de Grand Finals in Portimao te bemachtigen. Overigens vinden we het erg vreemd dat een diskwalificatie van de naaste concurrent in de vorige race teniet gedaan werd. Dit verdient absoluut geen schoonheidsprijs voor KNAF en Chrono karting!

Op naar de laatste race in november te Genk!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.