Materiaalvlag op NK2 te Spa-Francorchamps

Het is niet gelukt een goede kwalificatie om te zetten in een podiumplaats voor Luc. Een race incident met de materiaal vlag ten gevolge zorgde voor de eerste uitvalbeurt sinds lange tijd.

Voor de start van de pre-finale

Het weekend was prima begonnen; de vrijdag training verliep voorspoedig, met in de laatste twee sessies wat Spa-regen. Tijden waren al prima!

Op zaterdag werd deze pace voortgezet, en kon Luc zich meten met de top-5. Op naar race-day zondag, waar Luc zijn tanden liet zien met een tweede warm-up trainingstijd.

De kwalificatie verliep prima, waarbij Luc op 0.2 seconden van pole position P3 wist te scoren! Bij de pre-finale werd twee keer te vroeg op het gas gegaan door de pole-sitter. De derde keer was oké, maar dat pakte voor Luc erg slecht uit. Hij viel terug naar P7, maar kon zich uitstekend terug knokken naar de vierde plek.

De finale was minder succesvol; bij de start werd Luc hard van achteren aangetikt, zodat zijn achterbumper naar binnen werd gebogen. Met deze kromme bumper wist Luc prima rondetijden te rijden, en met zijn fantastische exit bij de chicane voor opkomen rechte eind kon hij rijder voor rijder verschalken. De stewards merkten echter de defecte bumper op, en Luc moest de strijd staken. Helaas…

Op naar de volgende race!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.