Mooie derde plaats voor Luc Scheepers op NK te Kerpen (D)

GEMERT – Luc Scheepers heeft op de slotdag van een dubbel kartweekend de derde plaats weten te behalen op het bekende Schumacher circuit te Kerpen (D). Dankzij dit resultaat klimt hij nu op naar de derde plaats in het tussenklassement.

Luc bereid zich voor bij de start van de pre-finale

Na op zaterdag drie maal een vierde plaats behaald te hebben (kwalificatie, pre-finale, finale), was Luc op zondag goed wakker, en plaatste zich op de eerste startrij door een tweede tijd te rijden tijdens de kwalificatie. De start van de pre-finale was er eentje uit het boekje. Luc wist zijn tweede positie te behouden en de koploper prima te volgen. In de tweede helft van de race moest hij toch twee maal een plaats toegeven, en op het einde van deze race kon hij deze vierde positie handhaven.

Bij de finale race, startende van de vierde positie, liet Luc zijn kunnen tijdens de start nogmaals zien. Direct kon Luc naar de derde plek rijden. De afstelling was aangepast, waardoor Luc veel beter bij de kop van het veld kon blijven. Een eenzijdig ongeluk in het achterveld, met overigens geen gewonde, leidde tot een rode vlag. De herstart was ietwat rommelig, waardoor Luc gemakkelijk positie twee in kon nemen. Onze teamgenoot wist echter de tweede positie terug te veroveren, waardoor Luc met het brons genoegen moest nemen.

Door dit resultaat klimt Luc naar de derde plek in het tussenklassement en liggen de kansen voor een ticket naar de Grand Finals in Portimão weer open!


Reacties

Mooie derde plaats voor Luc Scheepers op NK te Kerpen (D) — 1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.