Mooie tweede plaats op NK3 karten te Eindhoven

Luc heeft zich van een vijfde plek tijdens de kwalificatie op weten te werken naar een tweede plek bij het vallen van de finishvlag! Dit in zowel de pre-finale als finale van de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap op circuit de Landsard te Eindhoven.

Vlak voor de start van de pre-finale

De trainingen op vrijdag en zaterdag waren met een wisselvallig weerbeeld. Dat hield Luc niet tegen om meters maken en zijn Kart Republic af te stellen onder verschillende weersomstandigheden. Dit bleek overigens op zondag niet nodig te zijn. Het bleef namelijk droog, met af en toe zon.

Er is dit jaar een aardig sterk veld. Ook wisten we dat de rondetijden een stuk lager zijn dan vorig jaar. Werk aan de winkel dus om een goede tijd neer te zetten bij de kwalificatie. Dit lukte redelijk. Lang stond Luc op een tweede plaats, maar na een ronde of zes zakte hij alsnog een plekje. P5 op 0.2 seconde van pole-position. Niet geheel tevreden.

De start van de pre-finale liep fantastisch! Luc kon vanaf zijn startpositie aan de binnenkant vanaf de derde rij, direct op de derde plaats aansluiten. Een ronde later wist Luc door middel van een fraaie inhaalactie de tweede plaats innemen. De wedstrijd stabiliseerde zich en Luc kon op een paar kartlengtes van zijn teamgenoot Maxim Dirickx het zilver binnen halen.

Dan mag je in de finale op de eerste rij aan de buitenkant starten. Dat is altijd lastig, want naast de ideale lijn is er weinig grip. Het lukte Luc om zijn positie te behouden door zwaar te verdedigen na bocht 1. Dit ten koste van directe aansluiting op de koploper. Luc kon de finale zonder problemen uitrijden en wederom zilver veilig stellen.

Nu even een vakantiepauze, maar in augustus vol er tegenaan op een dubbel race weekend in Kerpen (D).


Reacties

Mooie tweede plaats op NK3 karten te Eindhoven — 1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.