Virtueel racen op topniveau!

Is virtueel racen op topniveau een serieuze optie of alternatief? We kunnen helaas sinds het fantastische evenement in Campillos (E) er namelijk niet meer op uit om te trainen of te racen.

Gelukkig denkt Rotax een beetje mee, en is er een Rotax Sim Racing Challenge. We hebben dus vlug een race-stuur aangeschaft en de PC ge-upgrade, om toch een beetje in het ritme te blijven.

Simracing

In de Skip Barber op het circuit van Okayama (JPN)

Misschien niet de meest professionele topniveau set-up, maar het lukt Luc om met virtueel racen een tijd richting de top 100 van de wereld neer te zetten. Nu deze tijd nog in de kwalificatiesessies neerzetten…

Voor deze race wordt de hele wereld samen gebracht via iRacing. In eerste instantie in 4 werelddelen, wat tijdens de finale dag met 72 rijders in twee groepen en dus twee pre-finales, de startgrid voor de finale zal zijn.

voor Luc is dit een nieuwe klasse om in te racen. Veel andere coureurs zijn al jaren virtueel aan het simracen, en de beste tijd is dan ook een absolute toptijd. Bij aanmelden moest je dan ook opgeven of je een karter of simracer bent. We zijn erg benieuwd hoe de karters uit de verf komen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.