2x P1 bij Nederlands Kampioenschap te Eindhoven!

Luc heeft tijdens de tweede race van het Nederlands Kampioenschap karten op Eindhovense bodem zowel de pre-finale als de finale weten te winnen. Hiermee is Luc dagwinnaar en is hij opgeklommen naar een tweede positie in het algemeen klassement!

Op de hoogste trede in Eindhoven!

De derde race op een rij hadden we te kampen met een technisch probleem, wat pas op zaterdag laat werd verholpen. Met ondersteuning van Rotax zelf was voor de kwalificatie een probleem met inhouden motor bij uitkomen bocht, verholpen. In deze kwalificatie kon Luc nog niet schitteren, met een vijfde plaats, wel met een zeer acceptabele tijd, zo’n 0,1 seconde van de pole-sitter.

Winnaar van de pre-finale

De start bij de pre-finale was prima. Van P5 direct naar P3! Een gevecht van de nummers 1 en 2, recht voor Luc zijn neus leidde tot het terug vallen van deze twee. Luc wist de leiding te nemen. Een klein foutje leidde tot het stuivertje wisselen met de P2, maar overtuigend kon Luc de eerste positie terug te pakken, en met 3 seconden uit te lopen.

Bocht 5 op circuit de Landsard te Eindhoven

De winst in de pre-finale geeft recht op een eerste startpositie in de finale. Na eerder de snelste ronde te rijden, lukte dat deze keer ook. Het leek erg gemakkelijk zoals Luc, die slechts de eerste drie bochten moest verdedigen, weg kon rijden van de rest, en eenvoudig de race kon controleren.

Dank aan het team van Schepers Racing Service en speciaal aan Luc monteur!

Hiermee heeft Luc waardevolle punten verdiend in het Nederlands Kampioenschap en staat op de tweede plek, waarmee ook hij de tweede plek in de BeNeFit League in de wacht heeft gesleept. Prima weekend op eigen bodem, na een wat tegenvallend resultaat in Italië…!


Reacties

2x P1 bij Nederlands Kampioenschap te Eindhoven! — 1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.