De race van het NK7 in woord en beeld

Redelijk tevreden met het resultaat van afgelopen weekend. Intussen is het beeld verslag ook beschikbaar. Zie onderstaande links.

Helaas gaan we niet naar de World Finals in Brazilië, dus we gaan dit jaar nog 1 keer knallen in Genk, en wel op 28 oktober.

Het weekend begon prima, met hele mooie rondetijden, waarbij de top-tien erg dicht bij elkaar zat. De kwalificatie op zaterdag leverde Luc Scheepers een hele mooie vierde plek op, wat met een beetje meer geluk nog beter had kunnen zijn. Het verschil met de pole-sitter was slechts 0,08 seconde.

De pre-finale begon met een redelijke start. Daarbij kon door Luc geen vuist gemaakt worden, en werd een plekje verloren. Terwijl de man op kop enige tientallen meters kon wegrijden, was er een gevecht op de tweede plek begonnen. Met wat duw- en trekwerk wist Luc in zijn Zanardi/Rotax Max DD2 kart op de vijfde plek te finishen.

Vastberaden om verder naar voren te komen, was start van de finale een stuk beter. Luc reed direct naar voren, en kwam al snel, na enkele gewaagde inhaalacties, op de tweede plek te liggen. Aanval is de beste verdediging; zo ontstond er een boeiend gevecht om de eerste plek. Helaas voor Luc viel de finishvlag terwijl hij op de tweede plek lag. Een evenaring van het beste resultaat dit seizoen.

Luc is tevens tot op één punt verschil genaderd van de derde plek in het algemeen klassement. Tijdens de laatste race, in Genk op 28 oktober, zou Luc dus nog een plekje kunnen opschuiven.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.