Luc net buiten podium op NK1 karten

GEMERT – Het nieuwe kartseizoen is van start gegaan. Onder een fijn voorjaarszonnetje in Berghem wist Luc op de vierde plek te finishen in de finale van de eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap.

Luc snel onderweg

Enkele technische problemen bij de voorbereidende trainingen zorgden voor een minder optimale start van dit race-weekend. In de loop van de zaterdag waren de problemen opgelost en de rondetijden vlogen naar beneden, na wat verdere fine-tuning van de kart.

De kwalificatie verliep prima; een tweede tijd, op 0,1 seconde van pole-position en maar liefst 0,6 seconde sneller dan vorig jaar.

De start van de pre-finale was niet optimaal. Vanuit de buitenkant is het altijd lastig om te “ritsen” en P2 te behouden. Een echte aanval op de tweede plek was lastig en de derde plek werd geconsolideerd bij de finishvlag.

Bij de rommelige start van de finale ging het zelfs nog wat minder goed; Luc viel terug, maar kon met prima rondetijden aanhaken. Diverse aanvallen op een betere positie werden succesvol afgewend. Vierde plaats was het hoogst haalbare, maar belangrijke NK punten gescoord. Teamgenoot Maxim Dirickx scoorde een hattrick door drie maal op kop te gaan. Op naar de volgende race in Spa-Francorchamps.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.