Luc Scheepers glorieus tweede bij het NK karting 2018

Luc heeft met een zeer sterk laatste weekend NK karting, de tweede plaats van dit Nederlands Kampioenschap weten veilig te stellen.

Afgelopen weekend stond in het teken van de laatste ronde van het Nederlands Kampioenschap karten. Het hele kartcircus was neergestreken bij de hele mooie kartbaan te Genk (B), waar onlangs nog het Wereldkampioenschap karten werd gehouden. Er was voor Luc nog best wat te halen, want met een goed resultaat mag Luc zich runner-up noemen in deze koningsklasse van de Rotax Max.

Dat is met verve gelukt! Een goede uitgangspositie (P3) bij de pre-finale resulteerde in een finish op de tweede plek, en ook in de finale race zag Luc als tweede coureur de finishvlag. Eindstand in het Nederlands Kampioenschap: een tweede plek en dus vice-Nederlands Kampioen!

Op vrijdag was de baan redelijk, en hebben we veel kilometers kunnen rijden. Echte snelheid was er nog niet, maar Luc kon aardig meekomen met de top. De ietwat gewijzigde afstelling werd meegenomen naar de zaterdag, maar wegens een nachtelijke plensbui was het circuit heel anders van karakter. De rondetijden waren redelijk te noemen, totdat we nieuwe banden “staken”. De ware potentie van Luc en zijn Zanardi DD2 kart kwam naar boven. Slechts een kleine fine-tuning was nodig om tot hele goede tijden te komen. Onder dreiging van regen reed Luc met 0.1 seconde verschil naar de derde positie.

Zondagochtend toch nog wat veranderd, maar veel verschil maakte het niet. Een goede start bij de pre-finale zorgde er voor dat Luc vrij eenvoudig een tweede plek kon vasthouden. Een lokale Belgische coureur was nog wat sneller, maar zijn resultaat telt niet mee voor het kampioenschap.

De finale race was wederom erg solide. Luc maakte geen fouten en ging wederom onbedreigd naar de tweede plek, waardoor een mooie beker mee naar huis genomen kon worden, en een klein feestje gevierd kon worden!

Mat dank aan alle sponsoren, fans, vrienden en kennissen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.