Luc Scheepers naar zwaar bevochten P3 in Eindhoven

Luc heeft in Eindhoven een prima raceweekend achter de rug, met een tweede positie in de kwalificatie, eveneens een tweede positie in de pre-finale, om vervolgens af te sluiten met een derde, en dus podiumplek in de wacht te slepen.

Foto: Hans van Zeeland

Na een fantastische week in Le Mans (F), tussen de wereldtop, was het tijd voor een NK race, vlak bij huis, op het circuit De Landsard in Eindhoven. Prima weer met veel zon en aangename temperaturen. Maar dit compacte circuit van ruim een kilometer staat bekend als erg stoffig waar moeilijk is in te halen. Op vrijdag waren we dan ook blij om met oude banden sneller te zijn dan wanneer dan ook. De afstelling zag er prima uit en Luc zijn Zanardi kart lag prima op het stoffige en bochtige circuit.

De zaterdag konden we het tempo prima vol houden, maar zagen we de naaste concurrentie dicht bij komen qua rondetijd. Op zondagochtend werd de kwalificatie verreden, bij nog steeds heerlijk weer. Luc kon de tweede tijd rijden, 0,2 seconde op de nummer één, die tevens naaste concurrente is in de race om een ticket naar de Grand Finals in Italië.

De pre-finale verliep in eerste instantie niet zoals gewenst. Vanaf P2 in het stof, lag Luc na de eerste bocht vijfde. Hard vechten resulteerde erin dat Luc met enkele mooie inhaalacties naar P2 terug kon, met de concurrente terug naar de vierde positie. Maar tijdens de finale wederom in het stof in de eerste bocht naar de vijfde plek. Maar dat om vervolgens terug te vechten naar de derde plek in bocht 2. Tijdens de start reed Luc echter met 2 wielen buiten de corridor, wat 3 seconden straf opleverde. Intussen wist de naaste concurrente Luc voorbij te gaan, en ook nog naar de eerste plek te rijden. Luc met veruit de snelste rondetijd, vlak erachter, met ruim 3 seconden voor op de nummer vier, dus de podiumplek is veilig!


Reacties

Luc Scheepers naar zwaar bevochten P3 in Eindhoven — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.