Luc verovert ticket voor WK karten!

Na een goed weekend bij het Nederlands Kampioenschap karten in Berghem heeft Luc de leiding in het tussenklassement heroverd, en daarmee ook een plaats bemachtigd op het WK karten, wat als jaarafsluiting in december te Bahrein zal plaatsvinden!

Winst in de pre-finale! Foto: KartPhoto

Afgelopen weekend was een dubbel weekend; zowel de zaterdag als zondag tellen mee als racedag, met ieder hun kwalificatie, pre-finale en finale. Het kartveld in de Rotax Max DD2 klasse zat op het circuit te Berghem, bij Oss, enorm dicht bij elkaar. De top 6 in de kwalificatie zat binnen 0.2 seconden qua rondetijd. Luc wist op zaterdag de tweede tijd te bemachtigen, maar reed in de pre-finale naar de winst, door al snel en vastberaden de kop te pakken. De finale was wat minder; een slechte start zorgde voor het terugvallen naar de vijfde plek, maar aan de meet kon nog een plekje goedgemaakt worden.

Derde plek in de finale!

Op zondag verliep de kwalificatie ietsje minder. Luc kon een derde tijd rijden, en dus op die plek starten bij de pre-finale. Een perfecte start zorgde voor een eerste plek, die Luc zonder al te veel moeite en risico kon handhaven. Tijdens de finale kon Luc zijn pole-position niet vasthouden. Een zeer enerverende en interessante race met veel close-fighting gaf Luc een verdiende bronzen podiumplek, maar belangrijker nog, het ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals te Bahrein is binnen! Dit fel begeerde ticket is een van de 72, die aan de beste coureurs van diverse landen wordt verleend, om in december te strijden voor het wereldkampioenschap. Tevens is Luc weer koploper in het NK tussenklassement.

Mer ruime marge de eerste WK ticket bemachtigd!

Reacties

Luc verovert ticket voor WK karten! — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.