NK2, Paasweekend. Pech en op naar plaats 7

Het tweede weekend van het Nederlands kampioenschap karting is alweer achter de rug. Dit maal was de race op circuit De Landsard. NK2 kenmerkte zich door pech, wisselend weer en 3 maal plaats 7.

We begonnen het weekend goed, op vrijdag zat de snelheid er meteen goed in. Met een 47,8 sec. waren we meteen snel.

Zaterdagochtend heeft het geregend en zo waren de eerste twee sessies dus op een nat circuit. Deze twee sessies waren vooral om ervaring op te doen, we hebben nog niet veel gereden in de regen. Na de eerste twee sessies droogde de baan op en konden we verder gaan werken aan de setup voor de kwalificatie. We hadden nog wat dingen veranderd, maar we kwamen tot de conclusie dat de setup die we vrijdag hadden al best wel goed was. De kwalificatie ging best redelijk. Ik heb lang de vierde plaats vast gehouden maar ben in de laatste fase van de kwalificatie terug gezakt naar een zevende plaats. We waren best tevreden, we zaten op 0,5 sec. van de pole-tijd.

Zondag begon wederom nat. De vrije training was redelijk goed gegaan. Race 1 ging niet goed. In de opwarmronde ging de bougie dop los en ik kreeg de kart niet meer aan de praat. Dat betekende een DNS en dus 0 punten. Race 2 ging al een stuk beter. De start was redelijk. Ik moest van achteraan beginnen en ik kwam uiteindelijk uit op een zevende plaats. Had beter gekund maar toch tevreden. De start van race 3 was een goede. Ik klom op naar een zesde plaats. Na een aantal ronden werd ik ingehaald en heb de rest van de ronden erachter zitten pushen. Ik was sneller maar het lukt niet om er voorbij te komen.

Al met al was het niet helemaal mijn weekend. Mijn rondetijden waren oké. De volgende keer beter. Op naar NK3, die word verreden op circuit park Berghem. Het is nog niet zeker of wij daar in actie komen doordat ik eindexamens heb.

Erg leuk was dat Mats van den Brand aan deze race meedeed. Van hem hebben we het racepak gesponsord gekregen. Fantastische coureur, die Mats!

Dank voor al jullie belangstelling en dank aan Paauwer Kartracing.


Reacties

NK2, Paasweekend. Pech en op naar plaats 7 — 1 reactie

  1. Jammer, Luc. We hebben er hard voor gewerkt. Zo’n klein technisch probleem gooit het hele weekend weg. Heat 1 had een hele mooie mogelijkheid om naar de top 3 op te werken.

    Zet hem op, de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.