NK6 Berghem: zilveren medaille

Een race-weekend met alles erop en eraan! Afgelopen vrijdag zijn we gestart aan de zesde ronde van het Nederlands Kampioenschap. Het gereviseerde motortje even inrijden. Toch wel wat meer trekkracht in het middengebied! Met een wat ouder bandensetje lukt het toch nog niet om rondetijden onder de 49 seconden te komen. Niet goed genoeg dus.

Zaterdag zijn we met vrij nieuwe banden gestart. Prima dag, ook ruim een halve seconde sneller dan gisteren. Dat belooft iets goeds voor de kwalificatie! We hebben wat aan de afstelling/tandwiel verhouding aangepast en vonden een goede set-up. Het lijkt sneller te gaan dan de concurrentie.

De kwalificatie verloopt op de nieuwe wedstrijdbanden redelijk. Op 3-honderdsten van de Pole in de Olympische klasse op P2, en ook een Rotax Max Senior achter ons gehouden!

De vrije training op zondag gaat goed. Lekker gereden. Het circuit is wat langzamer door de lagere temperatuur en de regen van afgelopen nacht. Het tijdsverschil is gelijk aan die van de concurrentie. Race 1 gaat van start. Het is nog droog. Prima start, opgeklommen naar P14 overall! Helaas van achter een tikje in de tweede hairpin. Daardoor een voorganger aangetikt en samen stilgevallen. Een aardig gevecht geleverd om terug te komen, maar concurrent van Oostrum was net voor; P2 in de Olympische klasse.

Race 2 werd er eentje op een kletsnatte baan. Ze zeggen dat regen “the great equalizer” is, en dat motorvermogen minder van belang is. Dat klopt! Nagenoeg foutloos opgeklommen van P17 naar P12. Beste resultaat overall dat seizoen! Race 3 op P12 starten, fantastisch! We zijn weer terug naar droog weer afstelling met slicks. De laatste bocht voor de start bleek echter dat de monteur een moer was vergeten vast te zetten… Niet kunnen starten, en daardoor ook niet kunnen strijden om de eerste plek.

Jammer. De beker voor de tweede plaats mee naar huis (Olympisch zilveren medaille), veel geleerd, lekker gereden en met een goed gevoel naar NK7 in Eindhoven!

Dank aan Jaco Paauwe en Kingspan Unidek.

IMG_0524 IMG_0520IMG_0399 14066301_1080824315347691_5575443149612877695_o


Reacties

NK6 Berghem: zilveren medaille — 2 reacties

  1. Ha Luc,

    Was leuk om je te zien, maar helaas van het slechte weer en het uitvallen in de 3 e race

    Volgende keer beter
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.