P1 en P2 op dubbel weekend Spa-Francorchamps

Luc heeft uitstekende zaken gedaan voor de stand in het Nederlands Kampioenschap. Met een eerste plaats in de finale op zaterdag en een tweede plaats op zondag is Luc nu de nieuwe leider in het Kampioenschap voor team maat Maxim Dirickx.

P1!

Afgelopen weekend was opgedeeld in twee volle dagen racen met ieder hun kwalificatie, pre-finale en finale. In de vrije training vooraf liet Luc al zien erg sterk te zijn, evenals zijn team maat bij het team van Schepers Racing Service. De kwalificatie van zaterdag ging uitstekend; nog nooit was Luc zo snel op dit circuit, en met slechts 0,1 seconde op de nummer 1 nam Luc de tweede plaats op de startopstelling in

43,6 seconde over 1 rondje; dat is rap!

De start van plek 2 aan de buitenkant is niet makkelijk, maar Luc kon zijn tweede plek behouden en finishen op deze plek 2, op geringe afstand. Tijdens deze race was er nog een beugeltje losgeschoten, met een loszittende radiator als gevolg. De motortemperatuur te hoog, en wat snelheidsverlies, maar gelukkig wel de race uit kunnen rijden.

3 rondjes tot in honderdsten gelijk!

Door een race incident in de race in een andere klasse voor de finale werd deze ietwat uitgesteld. En toen was er regen; overschakelen naar regenbanden, en zeer geconcentreerd rijden. Dat deed Luc het allerbeste, en zodoende wist Luc deze finale te winnen.

Winst! Foto: kartphoto.com

Op zondag was het een redelijke herhaling van zetten. In de snelle ronde van de kwalificatie, waar de banden het meeste grip hebben, werd Luc opgehouden, maar wist hij toch een tweede tijd te rijden. Luc wist een matige start, waar 1 plaats werd verloren, te corrigeren met een mooie inhaalactie, maar ondertussen had onze team maat al een gaatje gecreëerd.

Strijden om P1 (pre-finale op zaterdag). Foto: kartphoto.com

In de finale ging dit net zo, hoewel reeds in de eerste ronde terug gevochten werd naar plek 2. Dit werd uiteindelijk ook de finishplek.

Schepers Racing Service: Team van de dag!

Terecht werd het team van Ingo Schepers Racing Service uitgeroepen tot team van de dag, met het binnenhalen van veel punten, ook een P1 bij de DD2 Masters. Dank aan het hele team!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.