P6 op eerste ronde EK karten te Genk (B)

Luc heeft het maximale uit de omstandigheden en zichzelf weten te halen en neemt een mooie zesde plek (P6) mee naar huis, na de eerste ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy EK te Genk!

Een “vette” zeer natte baan tijdens Finale 1 op zondag

Afgelopen woensdag was de eerste mogelijkheid om te trainen op het circuit Horensbergdam te Genk, maar toen lag er een laagje sneeuw (!). Niet echt ideaal, dus uit noodzaak zijn we een dag later gaan trainen. De goede afstelling was helaas op donderdag nog ver te zoeken.

Op vrijdag verder gezocht op een prima circuit onder frisse, maar droge omstandigheden. De kwalificatie later op de dag leidde echter tot een plek in de achterhoede, waarbij de tijden erg dicht bij elkaar liggen; zo’n 25 coureurs binnen 0,5 seconde! Tijdens de heats op zaterdag op de 18de plek vertrekken.

Data analyse

Het resultaat van de heats was prima! Op zaterdag ging het non-stop regenen. Dat was, zonder echt getraind te hebben, voor Luc geen probleem. Een prima P11, P7 en P9 als prima resultaat.

Het regende door tot zondagochtend. Dus deze finaledag beginnen, waar het zaterdag op een positieve manier geëindigd was. In volle veld van 36 coureurs wist Luc van een 18de plek naar voren weten de rijden naar de 13de, als een vis door het water! Helaas remde een tegenstander in de laatste bocht abrupt, waardoor Luc hem alleen maar aan kon tikken. Daardoor een “klikbumper” (bumper naar binnen) en helaas dus 5 seconden straf. P18 als resultaat en helaas geen EK punten.

Startgrid voor Finale 2

Toen stopte het met regenen… wat doe je dan? Afstelling aanpassen, of gokken dat het blijft regenen? Slicks of full-wets? De keuze was juist! Een magistrale race resulteerde in een mooie zesde plek. Een mooie beloning voor een grandioos lang weekend!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.