Wederom EK punten voor Luc

Nadat de heats op zaterdag zo slecht waren gegaan, is het Luc op zondag gelukt om wederom waardevolle EK punten mee naar huis te nemen. Race 1 wist Luc van bijna achteraan naar de dertiende plek toe te rijden, en in race 2 naar de twaalfde! Dat levert 7 punten op.

Startgrid voor Finale 2

We hadden een grote setup wijziging gedaan om in de warm-up uit te proberen. Deze bleek succesvol! De snelste rondetijd was 0,1 seconde van de top! Hiermee zijn we voor finale 1 verder gaan bouwen. Helaas een slechte start, maar na enkele ronden ontstond een code rood. Team maatje Jarne Geussens werd er hard afgetikt, waarbij hij uit de kart vloog en in de ambulance gecheckt moest worden op verwondingen. Gelukkig was alles oké.

Incident met Jarne

De herstart volgde vanaf dezelfde positie. Gelukkig een veel betere start. Luc wist op te klimmen richting de top 10, maar moest een aantal plekken toegeven en finishte op P13.

Final 2 werd starten aan de binnenkant, precies zoals op zaterdag. Luc ging op een volledige set nieuwe banden, omdat hij slim was omgegaan met zijn andere set. Dat bleek direct een voordeel te zijn, want de formidabele start resulteerde in een zevende plek!

Met Maxim op naar de Parabolica

Positie 7 bleek een hele lastige om te verdedigen. Gedurende de 14 minuten was het meerdere malen flink knokken om positie te houden. Enkele fraaie acties mochten niet baten en uiteindelijk kwam Luc als twaalfde over de meet. Beste Nederlander!

Regenbanden in het parc fermé, wachtend op regen die niet ging komen.

We zijn weer een hele mooie ervaring rijker en zullen vele leermomenten meenemen naar volgende races. Helaas is het Jarne en Maxim niet gelukt om punten te scoren. Als hoogtepunt is wel te vernoemen dat beide piloten erg snel onderweg waren, met in het officiële gedeelte beiden gepiekt naar P5 in dit zware EK veld!

Dank aan Schepers Racing Service Tom en Ingo en aan alle sponsoren! Ook dank aan allen voor de gezellige avonden na hard werken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.