Over Luc

Luc is geboren in het jaar 2000, en volgt samen met zijn vader de formule 1 en rally-races van zeer jongs aan. Ook games met een echt race stuur behoren tot het favoriete tijdverdrijf. Maar al snel word er gekeken op welke manier in het echt gereden kan worden. Karten is dan natuurlijk een heel mooie opstap klasse om er aan te proeven.

Kartcentrum Hezemans in Eindhoven biedt de mogelijkheid om een indoor cursus te volgen, met als goed gevolg je eigen licentie om op een snelle volwassen kart je rondjes te rijden. Luc krijgt na de tweede cursusdag al zijn licentie, waarna hij aan de kids competitie mee gaat doen. In het jaar 2012 en 2013 volgen vele mooie podiumplaatsen en dat ook op de hoogste trede.

In deze tijd draait er veel om karten; zo worden spreekbeurten en werkstukken over karten gedaan, waarbij Luc een interview houdt met Jordi van Moorsel. Hierbij komt hij in aanraking met het outdoor karten en word besloten om het in de open lucht een keer te gaan proberen.

Luc neemt deel aan een rijders werving tijdens een koude dag in januari 2014 te Lelystad. Erg koud… Daarna gaan we een keer op circuit de Landsard in Eindhoven testen bij Hugo van der Ham. De grondbeginselen worden bijgebracht, en het gaat best lekker! Vervolgens gaan we bij Anthony Kremers kletsen. Hij heeft ons heel goed op weg geholpen, en we schaffen een gave PCR kart aan met Rotax Max Junior motor.

Na veel trainen worden de eerste wedstrijden gereden in het Nederlands Kampioenschap van de NAB/NFK. In de tent van Jan Jonkers weet Luc wedstrijden te winnen en in de gemengde Junior/Senior klasse Nederlands Kampioen 2015 te worden!

Met dit resultaat op zak zegt Mari Lucius: “wordt het geen tijd om bij Chrono te gaan rijden?”. Op dat moment komen gaan we bij Jaco Paauwe kletsen en is de keuze voor BirelART snel gemaakt.

Wordt vervolgt…

IMG_0759

Op de hoogste trede bij een van de kids-races bij Hezemans Indoor karting in Eindhoven

419882_342169609226551_368365224_n

Mooi race-duo! Luc samen met Jordi van Moorsel.

IMG_0789

Ook op eigen kracht is Luc zeer snel.