NK2: Lastig circuit onder de knie gekregen!

We kunnen terug kijken op een super race-weekend op een uitdagend circuit! Een hele mooie 1ste plek in de Rotax Max Olympische klasse en de dag afgesloten met een hele mooie persoonlijk snelste tijd van het weekend, met een verbetering van 4-tiende van een seconde.

Vrijdagavond, na een rit van zo’n 3 uur en een heerlijke currywurst mit pommes, zijn we aangekomen op het circuit in Hahn (D), vlakbij het vliegveld. Vlug even lossen en alvast een keer op het circuit rondlopen. Echter het is al donker. Toch op tijd naar de bed & breakfast om de volgende ochtend op tijd aan de training te beginnen.

De zaterdag, na een “stevig” ontbijt, de BirelART klaargemaakt voor de eerste training. Eigenlijk hoofdzakelijk bedoeld om het circuit te leren kennen. Wat een uitdaging! Een mooie combinatie van snelle en een heel langzame bocht. Een mooi brede baan, met veel manieren van lijnen rijden. De tweede training was meteen de voorbereiding voor technische keuring. Daar had Luc 60.4 sec. kunnen rijden. Iets wat deze dag niet meer geëvenaard werd. De derde en vierde training hebben we met grip kunnen experimenteren, en een goede set-up gevonden. Vlug de wedstrijdbanden gemonteerd en aan de kwalificatie begonnen. Wat bleek; weinig remmen. Later bleek dat wegens remblok-slijtage het vloeistofpeil zo laag was dat er lucht in de remleiding is gekomen. Helaas kwalificatie verknald, en 2-na laatste starten.

Zondagochtend kort even de warming-up gedaan, en op naar race 1. Helaas een niet al te beste start en terug gezakt naar de laatste plek. Terug kunnen knokken tot naar P1 van de Olympische klasse. Zware race. De nekspieren hebben het zwaar te verduren. We komen topsnelheid tekort. Dus we gaan re overbrenging verlengen en de carburateur wat armer zetten. Race 2 verloopt beter. Een goede start gehad en een mooi gevecht gehad om P1, met startnummer 99. Race 3 zijn we onveranderd qua set-up. Bij een inhaalactie nog over het wieltje van een tegenstander gereden… Onder een mooie zonnige hemel hebben we met de ondertussen verouderde banden een mooie 60.0 sec. kunnen rijden, en kijken we met voldoening terug op een prachtig weekend!

Dank aan Menno, Toos, Jaco, Mari, Elly, Mama en Rik!

IMG_3443IMG_0661IMG_0609IMG_064812973023_992185990878191_1134789791982988548_o


Reacties

NK2: Lastig circuit onder de knie gekregen! — 1 reactie

  1. Goed gedaan Luc je bent een fantastisch racer en je hebt veel snelheid dit moet je goed door zetten!!!

    Cheers Rik Scheepers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.