Luc Scheepers vliegt naar vijfde positie

Vorig weekend stond de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap karten op het programma. In wisselende weersomstandigheden op de kartbaan in Kerpen-Manheim (D) is het Luc gelukt om naar een vijfde positie te racen, ondanks een matige kwalificatie en vertrekken op positie acht.

Met enkele snelle lokale gastrijders in de Rotax Max DD2 klasse was het een enerverend weekend. Tijdens de trainingen konden we goed met de top vijf meekomen, en was de afstelling van de kart optimaal voor het circuit met de beroemde Michael Schumacher S-es bochten. Een uur voor de kwalificatie begon het echter hard te regenen. Het programma werd om veiligheidsredenen stilgelegd, en pas anderhalf uur later hervat. Op een opdrogende baan was alsnog de keuze voor slicks de beste, maar Luc wist zich “slechts” op een achtste positie te kwalificeren in een groep die slechts op 0,15 seconde van elkaar af ligt.

Luc Scheepers

Foto: Lesley Hoste Photography


Eerste heat op zondag had Luc goede start, welke teniet gedaan werd door duwen en trekken in de eerste bocht. Dan duurt het weer even voordat de banden schoon zijn en terug gevochten kan worden. Dit verdedigend rijden leidt ook weer tot tijdsverlies. De finishvlag viel met Luc op positie 6, maar helaas werd hij twee posities terug gezet na een 3 seconden straf wegens inhalen onder geel. In de finale heat werd Luc wederom in de eerste bocht door het gras getikt. Terug gevallen naar de dertiende positie, met een fraaie inhaalrace wist Luc te finishen op vijfde positie, twaalf seconden na de race winnaar. Er werden dit maal veel straffen uitgedeeld, wegens terug geklikte bumpers en onsportief rijgedrag.

Luc behoudt zijn vierde positie in het Nederlands Kampioenschap, waarin we nu precies op de helft zijn.

Luc Scheepers

Foto’s: Lesley Hoste Photography


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.