NK3: bizarre snelheid laten zien; heel goed mee met de top!

Afgelopen weekend was het de derde race uit het Nederlands Kampioenschap. Mooi weer, nieuw asfalt waren decor voor een bizarre snelheid door Luc. We kunnen inmiddels prima meekomen met de top!

Weinig kunnen trainen wegens HAVO eindexamen, maar zaterdagochtend toch besloten om te gaan. We staan deze keer in ons eigen tentje en wegens het goede weer kunnen we goed vooruit. Dat terwijl Luc nog de puntjes op de i zet voor Natuurkunde. Grappig overigens dat Toon de Winter dat ook doet.

Op zaterdag komt de snelheid in de derde training op gang. Daar lukt het om onder de 45 seconden te duiken. Een persoonlijk record! Op naar de kwalificatie met gloednieuwe banden. Het gaat nog harder! P6 met 0,3 seconde op de kop, en 0,01 seconde langzamer dan de nummer 5! Zeer tevreden gaan we naar huis.

De absolute top van de Nederlandse kartwereld aan 1 picknick tafel!

Rijdersparade tussen collega Rotax Max DD2 coureurs

Op zondag gaat het ook meteen lekker tijdens de vrije training. De snelheid blijft er prima inzitten. Wat tips van Mari lijken te werken.

Heat 1 vanaf P6 gestart. Prima uitgangspunt, maar de start gaat niet lekker. 2 plaatsen verloren. Tijdens het eerste deel 2 plekken goed weten te maken, maar een race incident met Giel Bronder zorgt er voor dat er wat schade aan stuur en stuurstang is. Daarom terug naar P8.

Heat 2 verloopt beter. Hierbij een mooie 44.4 seconde snelste tijd en Persoonlijk Record neergezet! P7 gefinisht. Slechts 0.1 seconde langzamer dan de snelste man!

Heat 3 verloopt wederom met een redelijke start en P7 tot gevolg. Daarbij slechts op een dikke 7 seconde van de nummer 1.

Al met al een zeer geslaagd weekend met een bizarre snelheid en als de starts beter gaan, alle vertrouwen in een toekomstige top 5 finish!


Reacties

NK3: bizarre snelheid laten zien; heel goed mee met de top! — 2 reacties

  1. Goed bezig luc, (en ton natuurlijk ) hopelijk is het met de examens ook zo goed gegaan.
    Tot gauw.
    Gr.

  2. Klasse jongeman !!!!!
    Nu nog even slagen voor de HAVO en dan kan jou vakantie niet meer stuk.
    Groetjes Hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.