NK4: op de rand van de top 5

Moe maar voldaan, terug van de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap. We gingen voor meer, maar weten toch op de rand van de top 5 te balanceren; door een gemeen tikje zijn we op de zesde plek geëindigd.

De vrijdag begon in Kerpen erg wisselvallig. Een paar fikse buien heeft ervoor gezorgd dat we slechts 2 heats in het droog kunnen trainen. Trouwens was met de plassen op de baan niet makkelijk rijden, maar wel spectaculair! Op zaterdag zag het er allemaal veel beter uit. De tijden gaan rap omlaag. Mede door een fantastische baan (er lag veel rubber wegens wedstrijden gedurende voorgaande weekenden), is Luc nog nooit zo snel rond gegaan als vandaag! Nieuwe banden gestoken om een goed uitgangspunt voor het tijdrijden te creëren. Tijdens de kwalificatie, in tegenstelling tot NK3 in Berghem, veel hinder van andere deelnemers. Pas in ronde 12 weet Luc de snelste tijd te zetten, P6! Voor Frits Wernsen!

Zaterdag hebben we tot 22:30 uur door gesleuteld. De kart ligt er weer perfect bij. Toch op zondag nog haasten om op tijd de vrije training te rijden. Extra instructies voor de start werkt zijn vruchten af! Prima start (op even buiten de corridor rijden na). De eerste paar ronden niet goed genoeg geblocked, maar toch naar een P5 toe gereden. De tweede heat gaat de start ook prima. De snelheid is niet echt super, maar toch lukt het om te verdedigen en plek te behouden. Tot de vijfde ronde. Daar werd Luc door de Jong op een gemene manier aangetikt. Schade aan de kart, door een straf voor de Jong toch nog P5 geëindigd. Heat 3 begon in het verkeerde rijtje. 2 plekken verloren, uiteindelijk aardig kunnen racen en op P7 gefinisht. Een P6 overall.

Heel veel geleerd dit weekend. Op veel punten verbeterd, maar de echte stijgende lijn moet nog komen. Volgende race op Spa Francourchamps gaat het gebeuren!

Dank aan alle sponsoren en Paauwer Kart Racing!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.