NK5: top 5 snelheid, 2 maal technische problemen

Het fel begeerde NK weekend op het circuit can Spa-Francorchamps zit er weer op. Qua snelheid het beste weekend tot nu toe, maar technische problemen staan een goede klassering in de weg.

We hebben een week eerder op zondag getraind. Ging al lekker. Afgelopen vrijdag en zaterdag de training voortgezet. Enkele grote wijzigingen aan de kart gedaan, zodat deze veel vrijer op het circuit ligt. Dit heeft to een fantastische P6 tijdens de kwalificaties geleidt. 0,08 seconde langzamer dan de P2! Je kunt wel zeggen dat trainen ertoe leidt dat de hele moeilijke chicane onder controle is!

Vrijdag begon redelijk. We kwamen wat tijd te kort. We hebben goed gekeken naar de rest van het team, en hebben een vrij grote stap gemaakt. Deze hebben we zaterdag uitgeprobeerd en dat begon zijn vruchten af te werpen! De trainingssessie voor de kwalificatie hebben we nieuwe banden gestoken, en het zag er heel goed uit. Dat bleek ook tijdens de kwalificatie. Zie hier de rondetijden: 44.722 voor Luc, en 44.647 voor P2, William vd Kaaij.

De zondag ging eigenlijk al rommelig van start, want we waren niet op tijd klaar voor de training, welke op regenbanden gedaan moest worden. In de eerste heat ging de start wel oké. Niet veel toegegeven, maar na een aantal ronden was — bleek later — de achteras gaan verlopen, zodat de remschijf tegen de klauw aanliep en van de kart vloog…! De tweede heat hadden we dankzij Menno en Jaco alles op tijd klaar, maar sloeg na een mooie inhaalrace het noodlot nog een keer toe; de carburateur schoot los omdat de voorste motorsteun was verdwenen… Weer achteraan beginnen, maar deze keer ging het een stuk beter. Van achteren naar een P7 kunnen rijden, en… uitgereden!

 

Heel leuk was dat onze sponsor Jan van Zeeland met zijn vrouw langs kwam om te aanschouwen hoe dit allemaal zijn gang gaat. Super!

Ook dank aan Jaco, Menno en Toos van het Paauwer racing team!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.