Podium binnen handbereik voor Luc bij NK6 te Berghem

We hebben weer een boeiend race weekend achter de rug, met alles erop en eraan; spanning, sensatie, strijdlust, grip, tekort aan grip, goede balans… twee keer op de derde plek gefinisht, maar een tijdstraf zorgde voor een enorme teleurstelling.

We zijn vrijdag afgereisd naar Berghem. In eerste instantie ging de afstelling de goede kant in, en met nieuwe banden reden we een top 5 tijd op de nieuwe Grand Prix layout. De laatste twee sessies was er iets dat er voor zorgde dat de grip niet goed was. Maar wat?

Zaterdagochtend liep het weer prima, maar later in de middag ging iedereen een stuk langzamer, en Luc in het bijzonder. Toch was er hoop dat de juiste afstelling was gevonden voor de kwalificatie. Helaas was dat niet zo. Een zesde plek reed Luc, te veel verschil met de man op Pole Position.

De zaterdagavond werd gebruikt om de kart van voor tot achter meer grip te geven. Dat bleek de goede zet te zijn; tijdens de vrije training in de ochtend was de rondetijd weer oké.

De pre-finale verliep prima. Van de zesde plek ging Luc vrij soepel naar de derde plek. De eerste twee rijders waren simpelweg te snel; meer zat er niet in.

De finale mocht dan van de derde plek vertrokken worden. Luc had een flinke snelheid, en het lukte op een zeer lastig punt om de leider in het kampioenschap in te halen. Prachtige actie binnendoor! De wedstrijd was inmiddels tegen het einde, en in een van de laatste ronden liet Luc zich verrassen. Een gewaagde uitrem-actie, gevolgd door afsnijden resulteerde in een in-geklikte bumper voor Luc; vijf seconden straf en 3 plekken verloren. Een enorme teleurstelling dus…

Video van de Finale race:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.