Snelheid laten zien in Senior klasse op NK8!

Afgelopen weekend was de laatste ronde van het NK, ditmaal te Genk. Als kersverse Nederlands Kampioen een uitgelezen moment om in de sterkere Rotax Max Senior klasse te testen of er snelheid is. De Belgische weersomstandigheden zorgen voor een uitdagend weekend met een goed resultaat!

Donderdagavond vertrokken, na een paar dagen van sleutelen om de kart op de sterkere motor voor te bereiden. Op vrijdagochtend blijkt toch nog niet alles lekker te passen, en moeten we de motorsteunen overzetten. Eerste heat helaas niet kunnen rijden.

De vrijdagtraining verloopt vervolgens prima. Met oude banden kunnen we tot 0,5 seconde van de kop komen, maar er zit nog te veel variatie in de rondetijden. Het is alweer een tijdje geleden dat we in Genk hebben gereden. 1 ding is wel duidelijk: de motor gaat as een kogel! Zonder problemen kunnen we tot 14.700 toeren per minuut draaien, ruim 1.000 toeren meer dan voorheen!

img_0703

img_0705

De zaterdag zijn we gestart met dezelfde set-up als op vrijdag. Het is wat kouder, dus beginnen we met een wat hogere bandenspanning. Het loopt redelijk, maar de banden zijn toch echt “op”. Voor de tweede training hebben we nieuwe banden kunnen regelen. De rondetijden vliegen omlaag, dus de set-up lijkt te werken! Snel blijkt echter dat de linker-achterband leeg aan het lopen is. We moeten dus voortijdig stoppen en de training is als verloren.

Derde en vierde training hebben we met een nieuwe dichte band kunnen rijden; snelste tijd van het weekend, dus dat geeft vertrouwen voor de kwalificatie. Ook begint Luc de baan beter te kennen, en kan wat oefenen met ideale lijnen rijden en inhalen!

Tijdens de kwalificatie lukt het om de 16de tijd neer te zetten. 0,8 seconden van de kop, redelijk tevreden. Inpakken, en op naar onze vrienden Siny en Jef van Gastenkamer Beuk & Bos te Nieuwerkerken, een half uurtje van het circuit.

Zondag gaan we op een natte baan trainen. De kart is net op tijd omgezet naar regenafstelling. De eerste heat is het ook nat. Een hele mooie race, met ware gevechten. Luc als winnaar van die gevechten, ondanks een 360 graden spin! P15 gefinished.

De tweede heat op een droge baan. Mooie snelheid, P14 op slechts 16 seconden.

Derde heat weer nat. De banden zijn zowat op. Grip is ver te zoeken, terug gevallen naar P17. Overall P15. Tevreden!

img_0707


Wegens het behalen van het kampioenschap een rondje met de Nederlandse vlag en staande ovatie door het publiek!Met dank aan Marcel en Jeffrey van Kombikart, en natuurlijk Jaco en Toos van Paawer Kartracing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.