Dag 2 BNL naar plaats 9

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen. Deze dag staat in principe los van de eerste dag. Waar we gisteren zeiden twee tandjes erbij te doen, is dat dubbel en dwars gelukt! Naar de doelstelling van een top 10 geknokt!

Op de richtbank om alles tot op de millimeter recht te hebben

Het weer was compleet anders dan zaterdag. Het was een stuk frisser, en er dreigde soms zelfs wat regen. Reden om terug te bouwen naar de succesvolle afstelling van begin juli. Dat pakte goed uit! Er was flinke snelheid bij de kwalificatie. Teamgenoot Jarne Geussens was helaas door een probleempje onverwacht trager, waardoor Luc zich vastreed in de piekronde. De twaalfde plek had er eentje rond de zesde-zevende kunnen zijn, want het ligt allemaal ongehoord dicht bij elkaar; plek 5 t/m 12 binnen 0,3 seconde.

Tevreden gezichten na de dag 2 kwalificatie

De pre-finale ging zoals vanouds; een prima start! Direct een plek gepakt en in de derde ronde met een fraaie inhaalactie nog eentje. Uiteindelijke plek P8, en dus een startpositie in de finale op de vierde rij; dik in de top 10.

Ook andere rijders hebben het zwaar

Voor de finale hebben we niet al te veel aangepast. De snelheid was prima, hoewel de absolute to toch zo’n 0,4 seconde per rondje sneller is. Maar we rijden een een “dik veld” met enkele meervoudig wereldkampioenen en coureurs die al jaren in de hoogste regionen van de autosport uitkomen.

Wederom een goede start, en uit de problemen gereden. Op naar P6! Helaas in de tweede ronde bij opkomen Europalaan werd Luc binnendoor voorbij gegaan, wat eigenlijk niet kon. De Poolse concurrent gleed vervolgens naar buiten, waardoor Luc naar buiten werd gepusht. Een “racing incident”, maar terug gevallen naar P13.

VAR Rik en Petra, strafpunt D. liv….

Het lukte uiteindelijk nog wel om de snelheid vast te houden, maar meer dan de elfde positie zat er niet in. De dag werd wel afgesloten met een overall negende positie. Dus een mooie top 10 in dit zware Europese veld!

Napraten over het incident

Dank aan de sponsoren Jan van Zeeland, Reijnders techniek, De Mander, Pro-Oils en de mechanieker Bart, evenals Schepers Racing Service en alle fans thuis. Op naar de volgende uitdaging over een kleine week in Genk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.